Разсрочването на сметка за електроенергия може да стане от разстояние,

...
 Разсрочването на сметка за електроенергия може да стане от разстояние,
Коментари Харесай

При какви условия можем да разсрочим сметките за ток

 

Разсрочването на сметка за електрическа енергия може да стане от разстояние, само че единствено в случай че клиентът има електронен автограф. Това споделиха от " ЧЕЗ Електро България " АД за БГНЕС по отношение на насочен въпрос дали сдружението възнамерява да вкара опция съглашението за разсрочване на сметките да става от разстояние, без да е належащо да се посещава техен офис. Питането беше предизвикано от оповестеното изключителното състояние и нуждата от ограничение на излизанията на открито.

" По телефон или по мейл може да се декларира разсрочване на заплащането и, при реализиране на единодушие сред двете страни, да се приготвят нужните документи. Подписването на спогодителен протокол за разсрочване на заплащане на отговорностите, в който се показва съответния график на разплащане, може да се реализира с дипломиран електронен автограф. Това се отнася и за всички останали услуги на " ЧЕЗ Електро България " АД ", показват от енергийния оператор.

Хората, които нямат електронен автограф е належащо да заявят желанието си за разсрочване на отговорностите си и да отидат до център на сдружението. От там твърдят, че вършат всичко допустимо да сведат до най-малко времето за престой на клиентите в офисите им.

" С нововъведеното договаряне от отдалеченост документите се приготвят авансово и клиентът, при визитата си в наш офис, клиентът единствено подписва и взима образец, като прецизно се съблюдават разпоредените ограничения за ограничение на опцията за разпространяване на вируси ", прецизират още от ЧЕЗ.

От EVN разясниха, че също оферират опция за разсрочване на сметка и прецизират, че случай се преглежда самостоятелно.

" Заради законови условия и нуждата от идентификация на този стадий не се предлага разсрочване на сметка без електронен автограф и отсъствие в офис ", декларират от сдружението, което обслужва Югоизточна Българи и прибавят, че срокът за заплащане на сметките е продължен с 20 дни.

От ЕРП-то прецизират още, че до 13 април, до когато продължава и оповестеното изключително състояние, няма да бъде спиран токът на битовите консуматори, без значение дали в този интервал е подадено искане за разсрочване на сметките или не.

Същите условия и благоприятни условия дават и Енерго про. От там прецизират, че офисите им не престават да работят, въпреки и в понижен състав, спазвайки хигиеничните условия.

 

actualno.com

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР